miercuri, 16 mai 2012

Doua femei din Grecia si Calugarul Paisie

Am parcurs doar o mica particica din Grecia, aproape de granita cu Bulgaria, datorita durerii mele de genunchhi am fost nevoiti sa ne intoarcem din drum si sa scurtam din calatorie.

Satele prin care am trecut m-au impresionat in mod placut, multa liniste, case frumoase, o cromatica extrem de reusita, albul imaculat in contrast cu verdele padurilor si rosiaticul acoperisurilor. Toate casutele sunt asezate pe deal in sus, una mai sus ca si cealalta, avand fiecare cate o panorama superba.

In ziua in care am trecut granita cu Grecia moralul meu era la pamant, datorita durerii de genunchi care sa acutizat tot mai tare, in seara aceea am si plans  de durere, as fi vrut sa ma intorc acasa, am cumparat de pe drum 2 creme si nu au avut nici un efect....
Am asezat cortul intr-o padurice draguta dar plina de tantari, si am hotarat ca dimineatza sa o luam inapoi spre Bulgaria la 20 km de locul unde eram.

Deja ma obijnuisem cu gandul ca vom scurta excursia si incercam sa ma calmez, sa-mi ridic moralul, sa incerc sa accept durerea de la genunchi si sa merg mai departe.

Dimineatza, pe la ora 7 am strans cortul si am pornit usor spre granita cu Bulgaria, dezamagita si cu un gust amar, ca poate ar fi trebuit sa merg mai departe...
In calea noastra au aparut doua femei extrem de dragute, care ne-au ajutat sa zambim din nou. A fost un moment de rascruce, un moment in care am realizat ca prezentul, momentul acesta este cel pe care trebuie sa-l traiesc, si faptul ca am redus km nu conteaza atat de mult. Vom reveni in Grecia cu siguranta.
       Am povestit despre Parintele Paisie a caror cateva scrieri le-am citit cu mare drag si mi-au ramas la suflet, una dintre femei avea chiar si o fotografie cu Parintele Paisie, a fost foarte emotionata cand i-am spus ca i-am savurat cartile.
       Am ramas cu o mare incredere, sunt si acum convinsa ca Parintele Paisie ne-a scos in cale aceste femei dragute, care ne-au pregatit sandviciuri pentru drum, 2 mere si 4 felii de pizza, care, erau in curte la micul dejun si s-au ridicat pur si simplu de la masa si ne-au chemat in curtea lor, la masa lor, ne-au servit si noua micul dejun, o cafea, am facut cateva fotografii, urmeaza sa le trimitem si lor cand ajungem acasa.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu