Planul


Travelling on bike : Romania-Bulgaria-Greece-Bulgaria-Romania
Calatorie in Grecia pe bicicleta.

De cand am prins gustul si pasiunea pentru bicicleta am inceput sa am un dor de duca pe coclauri...Am gasit intamplator navigand pe internetul cel mare saitul www.warmshowers.org unde s-a nascut o comunitate de biciclisti care se gazduiesc reciproc cu titlu gratuit si din pura bunatate si pasiune pentru cicloturism.Mi-am facut un cont acolo si am avut placerea sa gazduiesc calatori cu bicicleta din diverse tari care au poposit pe la noi si carora le-am auzit povestile.Cateva punctari despre unii calatori prin lume si care au trecut si pe la noi pot fi gasite aici!
Aceste povesti ne-au facut pe mine si Ana sa visam si mai mult si sa ne dorim propria evadare din lumea confortabila a certitudinilor.
Duminica 31 mai am facut o proba cu bicicletele semi-echipate pana la Malut si inapoi 40km+40km cu o medie de deplasare de 18km/h .
Din cauza limtarii timpului disponibil la 21 de zile am ales ca Romania sa o parcurgem cu trenul pentru a putea pedala cat mai mult in afara granitelor.
Traseul insumeaza 1350 km de parcurs cu bicicleta din Constanta in Giurgiu pe ruta de mai jos..

Bike route 1371925 - powered by Bikemap 


Pe drum de testare Bistrita-Malut am mai oprit pentru alimentare :)
Am prevazut o medie de deplasare de 100 de km pe zi ceea ce e o distanta normala in lumea cicloturismului .Inceperea va fi gradata pentru intrare in ritm, o zi de pauza dupa primele 3 zile de pedalat si restul pana la 21 de zile pentru evenimente neprevazute, vreme rea defectiuni etc.
Nu avem un punct terminus al excursiei dar avem mai multe obiective si toate principale: sa scoatem egoul din letargia amagitoare a traiului masurat, previzibil,controlabil; sa ne lamurim odata pentru totdeauna ca oamenii sant buni oriunde ,sa biciclim si sa facem fotografii...Si mai am eu o nelamurire personala: vreau sa vaz cu ochii mei ca ies din tara cu buletinul :) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu